X

Log ind

Husk kode

Har du glemt dit brugernavn eller adgangskode?

Kollapset lurer bag højrenteobligationer

07. dec 2010, kl. 06.56 Økonomi Internationalt

Høje afkast er lig med høj risiko. Trods lange perioder med flotte forrentninger på højrenteobligationer, så kan det bratte fald true lige om hjørnet, advarer professor

Argentinas økonomi kollapsede i 2001 og sendte chokbølger på tværs af breddegrader. Men statslige konkurser er ikke så usandsynlige endda, mener professor Bjarne Astrup Jensen fra Institut for Finansiering, CBS.

- Verden har set flere gange, at nationer faktisk er gået konkurs i den betydning, at folk ikke får alle de penge, som de troede, de skulle have. I værste fald taber man alle pengene, siger han og tilføjer:

- Der er en klar risiko forbundet med højrenteobligationer.

En undersøgelse fra Kommunen viser, at i alt 21 ud af 75 undersøgte kommuner har for omkring en halv milliard kroner i højrenteobligationer fordelt på både stats- og virksomhedsobligationer. De mest omdiskuterede er investeringerne i de såkaldte emerging markets i form af sydamerikanske, afrikanske og asiatiske lande.

 

Læs også:

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Se alle stillinger fra
Lundgaard Konsulenterne ›
Stillinger fra dk-job
Seneste nyt fra dk-portalerne

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere